Fight COVID-19 From Home

Fight COVID-19 From Home

Αυτό το έτος ήταν μια μεγάλη δοκιμασία για όλους. Ενώ προετοιμάζαμε το όχημά μας για περισσότερες εμφανίσεις του και ενώ είχαμε τόσα πολλά γεγονότα και εκστρατείες να τρέξουμε, η πανδημία άλλαξε τα σχέδιά μας, όπως έκανε και σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η ομάδα μας συνέχισε να εργάζεται για το σχεδιασμό του νέου μας οχήματος, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαμε να βρούμε έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας, να βοηθήσουμε την καταπολέμηση της COVID-19 με τον δικό μας τρόπο.

Φυσικά, το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε ήταν οι τρισδιάστατες έντυπες μάσκες για νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα. Ωστόσο, επειδή δεν έχουμε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και επειδή οι χορηγοί μας που συνεργαζόμαστε για τα τρισδιάστατα έντυπα μέρη μας βρίσκονταν ήδη στην κατασκευή μασκών, δεν υπήρχαν πολλά να κάνουμε σε αυτόν τον τομέα.

Έτσι, μετά από πολλή αναζήτηση, συναντήσαμε το “Folding Home”.

To “Folding Home” είναι ένα κατανεμημένο υπολογιστικό σύστημα για την προσομοίωση της δυναμικής των πρωτεϊνών, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας αναδίπλωσης και των κινήσεων πρωτεϊνών που εμπλέκονται σε ποικίλες ασθένειες.

Συγκεντρώνει επιστήμονες οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά προσομοιώσεις της δυναμικής των πρωτεϊνών στον προσωπικό τους υπολογιστή. Πληροφορίες από αυτά τα δεδομένα, τους βοηθούν να κατανοήσουν καλύτερα τη βιολογία και να παρέχουν νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη θεραπευτικών μέσων.

Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να είναι μέρος ενός υπερυπολογιστή, παρέχοντας ένα μικρό ποσό υπολογιστικής ισχύος για βιοϊατρικούς σκοπούς – προσομοιώσεις λειτουργίας ζωτικής σημασίας για βιοϊατρικούς ερευνητές και, ειδικά κατά την περίοδο αυτή, για την καταπολέμηση του COVID-19.

Μετά από λίγη έρευνα, ανακαλύψαμε ότι δεν υπήρχε παρόμοια οργανωμένη ενέργεια εδώ στην Ελλάδα υποστηρίζοντας αυτόν τον σκοπό, έτσι ξεκινήσαμε μια ομάδα στην πλατφόρμα! Ωστόσο, η δική μας ομάδα είχε λίγα άτομα και η επιτυχία αυτού του σχεδίου βασίζεται σε αριθμούς.

Γι ‘αυτό ήρθαμε σε επαφή με τις άλλες ομάδες και κοινότητες του Πολυτεχνείου ώστε να συμμετάσχουμε σ ‘αυτή την εκστρατεία #FightCovidFromHome.

Αξιολόγηση και Αποτελέσματα

Όσο για τα αποτελέσματα αυτής της εκστρατείας, μετά από ενάμιση μήνα καταφέραμε να συνεισφέρουμε σε τέτοιο ποσό στην πλατφόρμα που αποτελέσαμε μέρος άνω του 2.5% του συνόλου από ομάδες. Οι ομάδες κατατάσσονται ανάλογα με τα σημεία ή τις μονάδες υπολογισμού που έχουν συνεισφέρει.

Βρισκόμαστε στη θέση,  σχετικά με αυτή την εκστρατεία, να ευχαριστήσουμε τους θαυμαστές και τους συνεργάτες μας για όλη τους την υποστήριξη!

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την δράση: https://foldingathome.org/