H Prometheus Eco Racing συμμετέχει στο ΣΦΗΜΜΥ 13

H Prometheus Eco Racing συμμετέχει στο ΣΦΗΜΜΥ 13

Το 13ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών είναι πλέον γεγονός και θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην Πάτρα, αλλά και online, το τριήμερο 15-17 Απριλίου.

Το Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) ξεκίνησε το 2007 στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες σύνεδροι είναι μελλοντικοί μηχανικοί όλης της χώρας που φοιτούν στους τομείς των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, των Συστημάτων Ελέγχου, της Ηλεκτρονικής και των Υπολογιστών, των Τηλεπικοινωνιών και της Τεχνολογίας της Πληροφορίας.

Το ΣΦΗΜΜΥ κάθε χρόνο ξεπερνά τους 1500 συνέδρους διοργανώνοντας ένα τριήμερο γεμάτο δραστηριότητες που στόχο έχει να φέρει κοντά φοιτητές από όλη την Ελλάδα που μοιράζονται αγάπη για το αντικείμενο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και τις τεχνολογικές εξελίξεις του χώρου!

Πέρυσι η ομάδα μας συμμετείχε στο εξ’ αποστάσεως συνέδριο ΣΦΗΜΜΥ 12 παρουσιάζοντας και πάλι ένα δικό της workshop  που είχε θέμα τη «Βελτιστοποίηση κινητήρα με ελαχιστοποίηση της μάζας του». Περισσότερα εδώ

Φέτος συνεχίζοντας την παράδοση θα συμμετέχουμε με ένα νέο Workshop με δια ζώσης συμμετοχή. Ο τίτλος του είναι “Embedded AI: application in real-time electric motor predictive maintenance”. Το workshop θα αποτελεί μια πρώτη προσέγγιση στο embedded AI, έναν τομέα που αφορά την υλοποίηση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης σε ενσωματωμένα συστήματα. Στο συγκεκριμένο workshop οι συμμετέχοντες θα υλοποιήσουν ενα σύστημα για την διατήρηση της ασφάλειας του οδηγού ενός οχήματος πόλης και συγκεκριμένα για την προβλεπτική συντήρηση του ηλεκτρικού κινητήρα του οχήματος. Η προβλεπτική συντήρηση συνιστά στην ανίχνευση ανωμαλιών κατά τη λειτουργία και στην πρόγνωση βλαβών πολύ νωρίτερα από την πρόκληση αστοχίας στην ηλεκτρική μηχανή, μέσα από την συνεχή παρακολούθηση της κατάστασής της. Η υλοποίηση του συστήματος από τους συμμετέχοντες θα περιλαμβάνει την εκπαίδευση ενός νευρωνικού δικτύου και την ενσωμάτωση του σε ένα μικροελεγκτή ώστε με την λήψη μετρήσεων κραδασμών κινητήρα να πραγματοποιούνται προβλέψεις για την ευφυή διάγνωση προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο. To workshop θα είναι διαδραστικό και οι συμμετέχοντες θα εργαστούν ολιγομελείς σε ομάδες.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε την Global Prep που στηρίζει την υλοποίηση του workshop.Μέσω της Global Prep περισσότεροι από 10.000 φοιτητές έχουν γίνει δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης.

🌐Αν δεν έχεις κάνει ακόμα την εγγραφή σου στο Συνέδριο, ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://sfhmmy.gr/