Σταθμοί στην πορεία της ομάδας

 

 

2018 : Κατάκτηση της 1ης θέσης στo βραβείo εκτός πίστας του Safety
Η ομάδα ανέπτυξε ολοκληρωμένο σύστημα για τη διαχείριση των κινδύνων με προοδευτικό και καινοτόμο τρόπο και αφορούσε τόσο την ασφάλεια εντός του αυτοκινήτου όσο και την αλληλεπίδραση με την υπόλοιπη ομάδα εκτός πίστας. Ειδικά, το αυτοκίνητο περιελάμβανε κατάλληλο σχεδιασμό του σασί, ενίσχυση της φόρμας της οδηγού με χρήση προηγμένων υλικών αλλά και παρακολούθηση της οδηγού μέσω βιομετρικών αισθητήρων και κάμερας που έδιναν την δυνατότητα εκτίμησης της φυσικής της κατάστασης. 

2017 : Κατάκτηση της 2ης θέσης στα βραβεία εκτός πίστας του Safety και του Tecnhical Innovation
Η ομάδα συνεχίζει να έχει υψηλούς στόχους και αποδεικνύει ότι βρίσκεται δικαίως στις πρωτοπόρες του διαγωνισμού. Τα συστήματα ασφάλειας και τεχνικής καινοτομίας που εφαρμόστηκαν στο όχημα απέσπασαν πολύ καλά σχόλια από τους κριτές. Ειδικότερα, στο κομμάτι της ασφάλειας η προσέγγιση της ομάδας μας ήταν πολύπλευρη, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Επί παραδείγματι, προστέθηκαν αισθητήρες στην τυφλή γωνία του αυτοκινήτου και ανακατασκευάστηκε το σασί του οχήματος με βασικό άξονα την ασφάλεια της οδηγού. Όσον αφορά την τεχνική καινοτομία, σχεδίασε και υλοποίησε ένα σύστημα Adaptive Cruise Control με τη χρήση νευρωνικών δικτύων, αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας με την βέλτιστη οδηγική συμπεριφορά.

2016 : Συνέχεια στα βραβεία με την κατάκτηση του Technical Innovation Award και του Communications Award
Ύστερα από προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τη χρηματοδότηση της ομάδας ,τα μέλη της στράφηκαν σε ευρηματικούς τρόπους επιχορήγησης .Η βασικότερη εξ αυτών ήταν η εύρεση κεφαλαίων μέσα από το Indiegogo. Η πρωτοποριακή αυτή κίνηση, οδήγησε στην υποστήριξη του εγχειρήματός μας από ανθρώπους και εταιρείες σε διεθνές επίπεδο και φυσικά στην κατάκτηση του βραβείου Επικοινωνίας. Αυτό μόνο του δεν έφτανε για να ικανοποιήσει τους υψηλούς στόχους της ομάδας, καθώς απέσπασε και το βραβείο Τεχνικής Καινοτομίας για την υλοποίηση ενός ευφυούς συστήματος Εco Cruise Control, το οποίο αποτελεί ένα σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης που στοχεύει στην ελάχιστη κατανάλωση του οχήματος.

2015 : Κατάκτηση της 10ης θέσης ανάμεσα σε 50 αγωνιζόμενους στην κατηγορία Protype Battery electric και επιβράβευση της ομάδας με τη 2η θέση στο βραβείο Safety award»
Στο διαγωνισμό που έλαβε χώρα στο Rotterdam,η ομάδα μας κατέκτησε τη 10ή θέση με επίδοση τα 487km/kWh, φέρνοντας για πρώτη φόρα ελληνική ομάδα τόσο υψηλά στην κατάταξη. Η εν λόγω επίδοση επιτρέπει στο όχημα να κάνει την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 0,1€.

2014 : Κατασκευή του πρότυπου ηλεκτρικού οχήματος «Πυρφόρος ΙΙ»
Το 2014 αποτέλεσε σταθμό για τη μετέπειτα επιτυχημένη πορεία της ομάδας, καθώς κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από φοιτητές με την βοήθεια υποψήφιων διδακτόρων και μελών ΔΕΠ το σημερινό κέλυφος του οχήματος ,σε σχήμα σταγόνας και χρώματος κόκκινου. Εκτός από το κέλυφος, όλα τα υποσυστήματα του οχήματος αναβαθμίστηκαν με απόρροια τον «Πυρφόρο ΙΙ».

2013 : Η πρώτη βράβευση της ομάδα στο SEM με το βραβείο “Team Spirit Award”
Η διάθεση Ελληνικών προϊόντων μπροστά από το κιόσκι της ομάδας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, από τα μέλη της ομάδας, εντυπωσίασε του κριτές, χαρίζοντας έτσι το πρώτο βραβείο της ομάδας από την ίδρυση της.

2011 : Αλλαγή του αυτοκινήτου από υδροκίνητο σε ηλεκτροκίνητο
Η αλλαγή αυτή σηματοδότησε και τη μετέπειτα πορεία της ομάδας και τη μεταστροφή της ομάδας στην ηλεκτροκίνηση, την κατηγορία, η οποία έχει επιφέρει και όλες τις βραβεύσεις και επιτυχίες στην ομάδα.

2009 : Κατασκευή του υδροκίνητου οχήματος Πυρφόρος και 1η συμμετοχή στο διαγωνισμό Shell Eco Marathon
Το όχημα στο ξεκίνημα του εγχειρήματος, κινείται με κυψέλη υδρογόνου, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην προσήκουσα κατηγορία του διαγωνισμού.

2008 : Ίδρυση της ομάδας
Η ομάδα ιδρύεται το 2008 από φοιτητές και υποψήφιους Διδάκτορες, υπό την αιγίδα των μελών του εργαστηρίου Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος του ΕΜΠ.