Ομάδα 2016-2017

Οι προσδοκίες μας αυτή τη χρονιά παρέμειναν υψηλές. Εστιάζοντας στην ασφάλεια και στην τεχνική βελτίωση του “Πυρφόρου ΙΙ”, καταφέραμε να λάβουμε πολύ θετικά σχόλια από τους κριτές κερδίζοντας την 2η θέση σε δύο κατηγορίες “Off Track Awards”. Συγκεκριμένα, ομάδα μας είχε μια σφαιρική προσέγγιση σχετικά με την ασφάλεια της οδηγού και του οχήματος. Έτσι, τοποθετήθηκαν αισθητήρες LIDAR στο πίσω μέρος του οχήματος ενώ επίσης επανασχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το σασί του οχήματος. Επιπλέον, σχετικά με το “Technical innovation”, υλοποιήσαμε έναν προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας, χρησιμοποιώντας νευρωνικά δίκτυα και μηχανική μάθηση, στοχεύοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της βέλτιστης οδηγητικής συμπεριφοράς.

Ομάδα 2015-2016

Αντιμετωπίζοντας προβλήματα χρηματοδότησης, η ομάδα μας διοργάνωσε μια καμπάνια για την ανεύρεση πόρων που θα τη βοηθούσαν να συμμετάσχει στον διαγωνισμό βελτιώνοντας το όχημα μας. Μέσα από την πλατφόρμα “Indiegogo”, το πρότζεκτ μας υποστηρίχτηκε παγκοσμίως. Αυτή η καινοτομία σε συνδυασμό με άλλες προωθητικές δράσεις, οδήγησαν στην κατάκτηση του βραβείου επικοινωνίας “Communications Award”. Μη έχοντας ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες της, η ομάδα μας ανέπτυξε ένα ήμι-αυτόνομο έξυπνο οικολογικό Σύστημα Ελέγχου Ταχύτητας το οποίο έφερε στην ομάδα μας το βραβείο καινοτομίας “Technical Innovation Award”.

Ομάδα 2014-2015

Στον διαγωνισμό που έλαβε μέρος στην Ολλανδία, η ομάδα μας κατάφερε να τερματίσει κερδίζοντας την 10η θέση στην κατηγορία “Prototype Electric”, ένα κατόρθωμα που καμία άλλη Ελληνική ομάδα δεν είχε καταφέρει μέχρι τότε! Το όχημά μας κατάφερε να επιτύχει απόδοση ίση με 487km/Kwh, που σημαίνει πως θα μπορούσε να διανύσει μια απόσταση όσο το Αθήνα – Θεσσαλονίκη με μόλις 0.3€. Επιπλέον, λάβαμε την δεύτερη θέση στο βραβείο ασφάλειας “Safety Award” για να συμπληρώσει την ήδη επιτυχημένη μας συμμετοχή.

Ομάδα 2013-2014

Έπειτα από 5 συνεχόμενες συμμετοχές στον διαγωνισμό Shell Eco Marathon τα, έμπειρα πια, μέλη της ομάδας ξεκίνησαν την κατασκευή του νέου κελύφους του οχήματος, στο χαρακτηριστικό σχήμα της σταγόνας και κόκκινο χρώμα. Πέραν του κελύφους, όλα τα υποσυστήματα του οχήματος επανασχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από την ομάδα, οδηγώντας στο χαρακτηριστικό πρωτότυπο όχημα που ονομάζεται “Πυρφόρος ΙΙ”.

Ομάδα 2012-2013

Κατά τη διάρκεια του Shell Eco Marathon 2013 στο Λονδίνο, η ομάδα μας επέδειξε ένα παράδειγμα Ελληνική φιλοξενίας, προσφέροντας παραδοσιακά προϊόντα σε διαγωνιζόμενους και θεατές. Πρωτάκουστο, λοιπόν, για τον κόσμο του Shell Eco Marathon, αυτή η πράξη κατάφερε να προσφέρει στην ομάδα μας το βραβείο ομαδικότητας “Team Spirit”.

Ομάδα 2011-2012

Ομάδα 2010-2011

Η χρονιά της μεγάλης αλλαγής. Η ομάδας Προμηθέας αποφάσισε να αλλάξει την πηγή ενέργειας του οχήματος, από υδρογόνο σε μπαταρίες. Έτσι, έλαβε μέρος στην κατηγορία “Prototype Battery Electric” στο Shell Eco Marathon, μια κατηγορία που φαινόταν πολλά υποσχόμενη και στην οποία συνεχίζει να ευημερεί μέχρι και σήμερα.

Ομάδα 2009-2010

Ομάδα 2008-2009 : Το Ξεκίνημα της Ομάδας

Η ομάδα ιδρύθηκε από την συνεργασία προπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων, υπό την βοήθεια του εργαστηρίου Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος. Δύο από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, μάλιστα, είναι ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης (τρέχον Principal Motor Designer στην Tesla) και ο Μάνος Πολιούδης (τρέχον Head of Powertrain Engineering στην Arrival).

Το πρώτο όχημα που κατασκευάζουμε, ο “Πυρφόρος Ι”, τροφοδοτείται από κυψέλη υδρογόνου και διαγωνίζεται στην κατηγορία Prototype Hydrogen του διαγωνισμού Shell Eco Marathon.