EcoFest 2021 : «Προμηθέας» και «Πυρφόρος» δήλωσαν «παρών»

EcoFest 2021 : «Προμηθέας» και «Πυρφόρος» δήλωσαν «παρών»

Η ομάδα μας , «Prometheus Eco Racing», για δεύτερη χρονιά παρουσιάζοντας τον «Πυρφόρο ΙΙ», βρέθηκε στο EcoFest 2021, οι εκδηλώσεις του οποίου φιλοξενήθηκαν στην Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο στις 4, 5 και 6 Ιουνίου.

Ήταν μια διοργάνωση αφιερωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις πράσινες και έξυπνες πόλεις και τη βιώσιμη μετακίνηση.

To τριήμερο του EcoFest εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που ήρθαν να δουν από κοντά το πρωτότυπο όχημά μας, τον «Πυρφόρο ΙΙ», ο οποίος μάλιστα αποτέλεσε και την εισαγωγή σε σχετικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ τoυ τηλεοπτικού σταθμού STAR Channel, που κάλυψε τις εκδηλώσεις του EcoFest.

Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης , εκπρόσωποι εταιρειών, επώνυμοι και μη θαμώνες , φοιτητές και μαθητές έμειναν εντυπωσιασμένοι ακούγοντας μας να τους εξηγούμε κάποιες βασικές αρχές λειτουργίας του οχήματός μας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με μέλη της “Prometheus Eco Racing” την ημέρα των εγκαινίων του EcoFest.

Το χαμηλό κόστος κατανάλωσής ενεργείας και η γενικότερη εικόνα που «μεταφέραμε» στους επισκέπτες και αφορούσε την έρευνα και τη δουλειά που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τις προσπάθειές μας για την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Μαζί μας στο EcoFest 2021 παρουσίασαν τα οχήματά τους και ομάδες από τις αντίστοιχες σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής και των Πανεπιστημίων Κρήτης και Δυτικής Αττικής. Ομάδες με τις οποίες μοιραζόμαστε κοινές ιδέες και οράματα.

O “Πυρφόρος ΙΙ” και οι χορηγοί μας πάντα σε “πρώτο πλάνο”

Το EcoFest 2021 διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής, Νέα Μητροπολιτική Αττική. Τελούσε δε, υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών και  Μεταφορών, της ΚΕΔΕ και της Ε.Ο.Κ.

Για την παρουσία μας στο EcoFest, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τους καθηγητές μας στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π και ιδιαίτερα σε αυτούς που είναι αρωγοί στη δράση μας και πάντοτε είναι πρόθυμοι να μας μεταφέρουν τις γνώσεις τους και στηρίζουν την προσπάθειά μας σε όλα τα επίπεδα! Χωρίς την πολύτιμη συνδρομή τους δε θα είχαμε τη δυνατότητα να δραστηριοποιούμαστε ερευνητικά και να συμμετέχουμε σε τέτοιες δράσεις!

Φυσικά, εξίσου μεγάλη ευγνωμοσύνη οφείλουμε στους χορηγούς μας, τους οποίους και ευχαριστήσαμε δημόσια, κάνοντας αναφορά κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στο EcoFest 2021. Δεν έχουμε καμιάς μορφής κρατική επιχορήγηση και αν δεν υπήρχαν οι χορηγοί δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας .

O πολυνίκης αθλητής και διεθνής προπονητής καλαθοσφαίρισης Παναγιώτης Γιαννάκης “πρεσβευτής” του EcoFest2021 δήλωσε θαυμαστής του “Πυρφόρου ΙΙ”